Àrea destinada a la didàctica, conservació i recerca de la gran diversitat de varietats de fruiters i hortalissa cultivades tradicionalment a Balears i que actualment estan en regressió, degut a la introducció d’híbrids comercials més moderns, seleccionats per la seva alta producció.
S’hi troben les principals varietats de cítrics cultivats a la Vall de Sóller, a més d’una col·lecció evolutiva d’aquesta família i altres varietats comercials més modernes. Es troben també les col·leccions de varietats de pereres, cirerers, pruneres, albercoquers, vinya, melicotoners i pomeres cultivades a Balears, a més d’un important nombre de varietats autòctones d’hortalissa de temporada que, a la vegada, es conserven al Banc de Llavors del Jardí Botànic.
Gràcies a aquestes àrees de reserva genètica, es du a terme un programa de caracterització de totes les varietats, per donar-les a conèixer i difondre els seus usos i possibilitats fomentant el seu cultiu. Així, es pretén contribuir en la conservació d’aquests recursos fitogenètics autòctons que es troben en perill d’extinció.
Tot el conjunt és a la vegada un lloc d’utilitat didàctica, ja que el visitant té l’oportunitat d’obtenir una informació pràctica en fructicultura i horticultura ecològiques, adquirint coneixements agrobiològics d’aquestes varietats.