BENVINGUTS AL

JARDÍ BOTÀNIC

DE SÓLLER

El Jardí Botànic de Sóller es va iniciar l’any 1985 i va ser obert al públic l’any 1992 com a centre de conservació, recerca i aprenentatge de la flora mediterrània i especialment de la flora balear.

L’abril de 1997 es va constituir en fundació, de la qual en són patrons el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Sóller, la Universitat de les Illes Balears, la Fundació “SA NOSTRA” Caixa de Balears, la Asociación Ibero-Macaronésica de Jardines Botánicos i l’Associació Museu Balear de Ciències Naturals.

El 2020 es va incorporar el Museu Balear de Ciències Naturals i es van modificar els estatuts. La nova fundació passà a anomenar-se Fundació Jardí Botànic de Sóller – Museu Balear de Ciències Naturals.

Transparència

Objectius del Jardí

CONSERVACIÓ D’ESPÈCIES

Conservació de les espècies endèmiques, rares o en perill d’extinció de les Balears, de la resta de les illes mediterrànies i de les seves àrees continentals d’influència.

DIVULGACIÓ I EDUCACIÓ

Divulgació i educació per a escolars i adults, amb col·leccions de plantes vives, exposicions, concursos de fotografia, conferències, publicacions monogràfiques i amb l’edició de material didàctic, com cartells, quadernets, etc.

RECERCA I INVESTIGACIÓ

Recerca i investigació en biologia de la conservació, biologia reproductiva d’espècies silvestres, horticultura, jardineria, etc.