El clavell de penyal és un arbust endèmic de balears que durant l’estiu vesteix de rosat amb les seves flors els penya-segats i les encletxes de roques del Cap de Formentor.

Al mediterrani, hi ha presents tres subespècies de Dianthus rupícola, però a les Balears només hi trobem  Dianthus rupicola subsp. bocchoriana, habitant a l’illa de Mallorca, on n’és endèmica. Aquest és l’únic clavell silvestre que habita les nostres illes.

El clavell de penyal es troba legalment protegit,  recollit al Conveni de Berna i a la Directiva Hàbitats com espècie d’especial protecció. El difícil accés a les seves poblacions fan que no estiguin a l’abast dels herbívors ni a les pertorbacions antròpiques, per aquest motiu estan catalogades en la categoria NT (gairebé amenaçat) al  Catàleg Balear i al Llibre Vermell de Flora Vascular

Naturalment habita a zones de difícil accés, però al Jardí Botànic de Sóller vos ho posam fàcil i posam al vostre abast plantes tan especials com aquesta! Ja ho saps, si vols conèixer de ben aprop el clavell de penyal, visita’ns!